Portugieser – ősi villányi fajta.
Kékfrankos – villányi jellegzetesség: lényegesen lágyabb, mint az északabbi magyar borvidékeken.
Merlot – új hazára talált Villányban. Nagyon nagy bort lehet belőle készíteni, kedvesebb, lágyabb ízeket produkál.
Cabernet Sauvignon – később érik, mint testvére a Cabernet Franc. Egy nem ideális évjáratban is szép termést hoz.
Területek
Csillagvölgy, ahonnan a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Portugieser származik. Szőlőművelés szempont- jából a legkiválóbb területek. Meredekebb részeken, 180-200 m magasságban találhatók a szőlőterüle- tek, Dél, Dél-keleti lejtőkön.
A Harsányi út alatti dűlőkből származik a kékfrankos.
A villányi Müller pince lelke és motorja Müller János és Müllerné Czina Anna. Müller János már az anyatejjel szívta magába a szőlő művelésének és a bor készítésének tudományát. Édesapja 0,5 hektár szőlőt művelt, követvén a családi hagyományt, hiszen a Müllerek 1754 óta, a Villányba elsőként betelepülő 20 német család között jelen voltak. Ezek a csalá- dok földet kaptak, telkes zsellérek voltak.
A levéltári adatok szerint az ükapa 1830-ban már kisbirtokos volt. Müller János édesapjának már 100 hold földje és 6 hold szőlője volt, de a múlt rendszerben 1 hold szőlőn kívül mindent elvettek a családtól. Ez az 1 hold is csak valami figyelmetlenség révén maradt a család tulajdonában. 1979-ben, miután meghalt édesapja, rászakadt az összes munka.
7773 Villány, Hunyadi u. 42., Telefon/Fax: +36 72/492-675, E-mail: info@mullerpince.hu